Wittere tanden begint met goede mondverzorging 

Iedereen wordt blij van een stralende glimlach. Het is de eerste indruk die jij maakt op anderen, maar ook voor je eigen gezondheid is een goed gebit van groot belang. Niet voor niets breng je van jongs af aan al gemiddeld elke zes maanden een bezoek aan de tandarts. Voor sommigen een formaliteit, maar anderen bezorgt het grote angst. Toch is het verstandig om elk jaar op controle te gaan. Vergelijk het met de APK van een auto; hoe beter je het laat onderhouden, des te minder problemen het zal geven.


Gevarieerd aanbod gebitsverzorging

Gelukkig kan je zelf ook veel doen aan de onderhoud van je gebit. Genetisch heeft de één wat meer geluk dan de ander, maar met goede verzorging voorkom je al een hoop ellende.

Bij drogisterijen vind je veel hulpmiddelen om jouw gebit zo schoon en netjes mogelijk te houden. Als je liever aan de slag gaat met natuurlijke producten voor jouw gebit, dan zijn er ook vele opties. Zo zweren sommigen bij de helende werking van aloë vera voor het tandvlees en zou kokosolie bacteriën tegen gaan. En heb je de zwarte tandpasta met actieve koolstof al eens geprobeerd? Dit staat erom bekend je tanden witter te maken. Het voelt weliswaar tegenstrijdig om je tanden te poetsen met een zwarte tandpasta, maar wie niet waagt wie niet wint. Overigens zijn er voor het tanden bleken thuis ook genoeg opties. Waar we een aantal jaren geleden dachten dat tanden alleen witter werden door ze te behandelen met een ongezonde en dure behandeling met waterstofperoxide, zijn er tegenwoordig veel veiligere opties om met een stralend wit gebit voor de dag te komen.

Gun jezelf ook elke dag een moment om met ragers of door middel van flossen het vuil tussen je tanden te verwijderen, zodat het vuil zich daar niet op hoopt. Velen ploffen na de avondmaal op de bank met een goede serie. Het is verstandig om er een gewoonte van te maken om gelijktijdig aandacht te besteden aan je gebit. Daarnaast weten we ook allemaal dat suiker geen goede invloed heeft. Zorg er in ieder geval voor dat je tanden schoon en suikervrij zijn voor je het bed in duikt, zodat er geen tandplak ontstaat tijdens jouw welverdiende nachtrust.

 

Persoonlijke voorkeuren voor jouw stralend witte glimlach

De meesten van ons kunnen zich als kind de fluorbehandelingen bij de tandarts wel herinneren. Fluor staat erom bekend dat het tanderosie voorkomt en je tanden minder kwetsbaar maakt. Door als kind elk half jaar een fluorbehandeling te ondergaan leg je een basis voor sterke tanden. Toch blijkt uit onderzoeken dat fluor niet goed is voor je gezondheid. Hierover bestaat tegenwoordig veel discussie. Maak voor jezelf daarom een afweging of jij je tanden wel of niet wil poetsen met een tandpasta met fluor. Persoonlijk poets ik nooit met fluor, maar mijn wederhelft wel. Nou ben ik gezegd met een gebit zonder gaatjes en problemen, terwijl mijn partner het hele assortiment aan behandelingen bij de tandarts al heeft moeten ondergaan. Hiermee wil ik niet suggereren dat mijn gebit beter is omdat ik geen fluor gebruik! Maar ik zie voor mezelf geen aanleiding om dit wel te gebruiken. Wel gun ik mezelf regelmatig een witte opfrisbeurt voor thuis zoals van Fleeck. In bleeksets zit vaak wel een kleine hoeveelheid fluor, maar met de stralende lach die ik er voor terug krijg neem ik dit graag voor lief.