Weet jij wat rechtshulp on demand is? 

Weet jij wat rechtshulp on demand is? 

Het leven gaat niet altijd over rozen. Je kunt soms in vervelende situaties terechtkomen waar je zelf niet eenvoudig uit kunt komen. Denk hierbij aan conflicten op je werk, een ongeluk dat je is overkomen op straat of een huurbaas die je het leven zuur maakt. Het kan soms een heel machteloos gevoel geven wanneer je in dergelijke situaties de strijdbijl moet oppakken omdat je vaak geen kaas gegeten hebt van de juridische strijd die dit met zich meebrengt. Je kunt echter gebruik maken van rechtshulp on demand. Dit is een heel goede manier om te zorgen dat je juridische problemen op de juiste manier worden aangepakt. Wij laten je graag zien hoe dit in zijn werk gaat. 

Rechtshulp wanneer jij dat nodig hebt

Stel je voor: je krijgt een berichtje van je huurbaas dat deze de huur aanzienlijk wil verhogen omdat het dure tijden zijn. Jij hebt echter een contract getekend waarin met geen woord over deze huurverhoging gesproken is. De huurbaas geeft aan dat wanneer je niet akkoord gaat, hij het contract zal beëindigen en dreigt met een advocaat. Moet je in dit geval toegeven? In dit geval moet je zorgen dat je weet dat rechtshulp van Univé bestaat. Je kunt dan namelijk gelijk contact leggen met een jurist die met jou naar de zaak gaat kijken. De kans is namelijk heel groot dat jij rechten hebt die jou in deze situatie kunnen beschermen. De specialist zal daarom naar je contract kijken en als dat nodig is, een zaak beginnen tegen je huurbaas. 

Krijgen waar je recht op hebt

De kans is groot dat wat je huurbaas doet, tegen de wet ingaat. Je mag namelijk niet zomaar de huur verhogen en je mag je huurder ook niet zomaar op straat zetten. Als je gebruikmaakt van de rechtshulp die je via Univé kunt krijgen, zal een jurist zorgen dat jij je rechten kunt opeisen. De jurist weet precies wat gedaan moet worden om je rechten te laten gelden en zal je daarbij dus ook helpen. Doorgaans kun je al binnen vierentwintig uur met een jurist in contact komen zodat je snel aan je zaak kunt beginnen. Mocht jij daarom momenteel in een conflict verwikkeld dreigen te raken, of reeds verwikkeld zijn, dan kun je even op de site van Univé kijken om contact op te nemen. 

Wil jij weten of je in aanmerking komt? 

Mocht je willen weten of je in aanmerking komt voor de rechtshulp van Univé, dan kun je even op de site kijken. Je vindt daar een hoop nuttige informatie en tevens kun je een online check doen. Je ziet dan gelijk waar je aanspraak op kunt maken. Vervolgens kun je gelijk een gesprek inplannen met de persoon die jou verder kan helpen. Wij wensen jou veel succes met jouw zaak!