Duurzame tas

Snel jouw duurzame tas in huis

Nu het klimaat op knappen staat proberen we allemaal ons steentje bij te dragen om de wereld een duurzamere plek te maken. In de afgelopen jaren zijn er wat regels bij gekomen waardoor we als mens zuiniger met de planeet om leren gaan. Zo kwam er in 2016 een verbod op gratis plastic tassen. Winkeliers mogen sindsdien bij een aankoop niet langer meer een gratis plastic tas aan de consument mee geven. Schrik niet als ik zeg dat alle consumenten in Nederland maar liefst drie miljard plastic tasjes per jaar gebruiken! (bron: rijksoverheid.nl) Je kan je voorstellen dat dit kilo’s plastic bij elkaar zijn waarvan een groot deel belandt bij het vuilnis.

Ondanks het verbod op gratis plastic tassen gaat het verbruik onverminderd hard door. De consument betaald gemiddeld 0,25 cent per tas en dat voelt men niet zo hard in de portemonnee. Maar al deze kwartjes bij elkaar opgeteld en met de gedachte dat je niet milieuvriendelijk bezig bent, is een eigen tas op zak natuurlijk een veel beter idee.

 

Tassen bedrukken als relatiegeschenk

Ook bedrijven kunnen met hun relatiegeschenken een slag slaan om de omloop in tassen te verminderen. Daarmee sla je twee vliegen in één klap; beter voor het milieu én promotie voor het bedrijf. Tassen bedrukken via internet is tegenwoordig zo gepiept en de opties zijn oneindig. Het is altijd leuk om een shopper in een kerstpakket te krijgen, maar als jij dagelijks in de weer bent met een laptop is een bedrukte laptoptas natuurlijk ook een heel leuk idee. Wist je dat je zelfs koffers kan laten bedrukken? Iedereen die wel eens een vliegreis heeft gemaakt herkent de mensenmassa rondom de kofferband op zoek naar zijn of haar koffer. Met jouw unieke koffer zie jij de jouwe al van verre aankomen en weet je zeker dat niemand er met jouw koffer vandoor gaat.

 

Een tas voor elke gelegenheid

Tassen bedrukken is de manier waarop je zowel bewust als gepersonaliseerd jouw dagelijkse boodschappen doet. Een ander voordeel is dat je zelf het materiaal en de grote van de tas kan kiezen. Dus een klein formaat tas die je altijd mee kan nemen in een handtas of een groter formaat voor als je van plan bent om uitgebreid te gaan koken. Natuurlijk neem je je eigen tas niet alleen mee naar de supermarkt. Ook tijdens een gezellige dag winkelen is het helemaal van deze tijd om een eigen tas mee te nemen. In winkelstraten lopen velen nog met meerdere tassen van verschillende winkels in hun handen, wat niet efficiënt en niet milieuvriendelijk is. En daarbij is het toch veel leuker om jouw aankopen in een tas te stoppen waarmee je jouw bedrijf of het bedrijf waar je werkt promoot? Behalve werk gerelateerd kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een foto van je kinderen of huisdier op de tas te laten zetten. Zo zijn ze toch altijd een beetje bij je.