Het effect van snelle levering

Shoppen via internet is inmiddels zo gebruikelijk dat het niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Het gemak van winkelen via het internet overstijgt die van een fysieke winkel. Immers, je bent niet afhankelijk van openingstijden! Scrollen op het internet kan dag en nacht vanaf je eigen bank. Behalve de ongelimiteerde toegang, scheelt het tijd en kosten. Er hoeft geen rit met de auto naar het winkelcentrum te worden gemaakt en parkeerkosten kunnen worden gebruikt voor andere doeleinden.

Daarnaast is online shoppen natuurlijk heel efficiënt, omdat je bij meerdere webshops tegelijk op zoek kan gaan naar het product dat jij graag in huis wil halen. Ook kan je vergelijkingen maken tussen verschillende aanbieders, waardoor je een goede afweging kan maken waar je het product wil bestellen. Behalve de prijs is ook de leveringstijd vaak een reden om bij een specifieke webshop een bestelling te doen. Niet voor niets zorgen webwinkels er daarom voor dat hun site gemakkelijk te vinden is en de levertijden razendsnel zijn.

 

Hoge ranking trekt meer bezoekers

De consument wil snel en goed worden bediend. Als de service bij een aankoop optimaal is geweest, geeft dat aanleiding om bij een volgende bestelling weer terug te keren. Daarnaast willen webshops gemakkelijk via zoekmachines gevonden kunnen worden. Want des te sneller de webwinkel in het oog springt, des te meer potentiële klanten er naar de site toe worden getrokken. Om dit te bewerkstelligen wordt vaak de hulp ingeroepen van een online marketing bureau. Bij deze bureaus werken experts die ervoor kunnen zorgen dat een webwinkel een betere ranking krijgt bij de verschillende zoekmachines. Dit wordt onder andere gerealiseerd door pakkende teksten op de website, die door middel van juiste woordspelingen de link kunnen leggen met de zoekopdracht van de consument. Zo kan er samen met de klant verschillende methodieken inzetten en zoekwoorden creëren waarmee de webwinkel de juiste bezoekers aantrekt.

 

Van bezoeker tot vaste klant

Naast een toename van bezoekers op de website, zijn de juiste producten en service natuurlijk een voorwaarde om tot aankoop over te gaan. De online winkels waar een klant al een prettige ervaring mee heeft, zien vaak een terugkomst van de klant zonder tussenkomst van een zoekmachine. Voor deze webshops is het van belang binding te houden met de klant. Dus behalve het aantrekken van nieuwe bezoekers naar de site, vergt het ook inzet om ervoor te zorgen dat bestaande klanten actief de website blijven bezoeken en tot aankopen over blijven gaan. Een reeds bestaande klant hoeft niet meer te worden overtuigd door de service van de betreffende webshop. Zij moeten vooral getriggerd worden door nieuwe of interessante producten, waardoor ze wederom over gaan tot een aankoop. Ook hierbij kan een online marketing bureau de website een handje helpen. Door het promoten van de juiste producten, aanbiedingen en andere facetten waar de consument door aan getrokken wordt.

 

Snelle levering zorgt voor klantenbinding

Om de cirkel compleet te maken is en blijft een snelle levering een essentieel onderdeel voor klantloyaliteit. Niet voor niets zien we dagelijks de bussen van postbezorgers meerdere keren per dag door de woonwijken rijden. Er wordt daarom veel geïnvesteerd om leveringen efficiënter te maken. Zo worden er experimenten gedaan met onder andere drones en zelfrijdende voertuigen. Ook in de Nederlandse postsorteercentra wordt er al gewerkt met robots om het leveringsproces een duwtje in de rug te geven. Vooralsnog zit er nog steeds een rap tempo in de vernieuwende manieren om de consument snel te bereiken. Zo liggen er nog vele ideeën voor de toekomst op de plank en lijkt de grens qua mogelijkheden nog lang niet bereikt.