Gratis verzending

Gratis verzending

Kies jij nog steeds voor een dure autorit en parkeerkosten terwijl jou aankoop met een gratis verzending bij jou thuis kan worden bezorgd? Tegenwoordig kiest men steeds vaker voor het gemak van online kopen. Het web biedt immers een totaalplaatje van beschikbare producten. Daardoor kan jij op zoek gaan naar de beste aanbiedingen en de leukste items. Vaak kan de aankoop nog dezelfde dag worden verstuurd waardoor het morgen in huis is. Als jouw gewilde aankoop met een gratis verzending wordt bezorgd én gratis kan worden geretourneerd, dan is de beslissing om online te shoppen snel gemaakt.

Niet alle webwinkels hanteren een beleid met gratis verzending.

Let bij het afrekenen van de online aankoop goed op of de bestelling daadwerkelijk een gratis verzending biedt. Uiteraard kan je dit beter op voorhand checken bij de voorwaarde die de winkel hanteert met het verzend- en retourbeleid. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Sommige winkels bieden een gratis verzending pas aan bij een minimaal aankoopbedrag. Het wel of niet gratis bezorgen kan het verschil maken bij welke webwinkel je de aankoop doet. Het is zonde voor je portemonnee als je kiest voor de winkel waarbij het product goedkoper is, maar door de bezorgkosten alsnog meer betaalt.

Gratis bezorging wanneer jij dat wil

Weet je dat je steeds vaker kan kiezen op welk moment de postbezorger met jouw pakket voor de deur staat? Het maakt winkelen steeds leuker met het idee dat jouw topaankopen met een gratis verzending op een tijdstip naar keuze bij jou op de mat ligt.

 

Nog niet zo lang geleden wist je niet op welke datum en op welk tijdstip de postbezorger bij jou aan de deur stond om de bestelling af te leveren. Dit beperkte je vrijheid om de deur uit te gaan, omdat je de postbezorger niet wilde missen. Tegenwoordig wordt er vaak een mail of sms gestuurd waarin er een duidelijke tijdsindicatie wordt gegeven. Hierin bestaat zelfs de mogelijkheid om het tijdstip te wijzigen naar een moment dat jij zeker weet dat je thuis bent. Zelfs met al deze opties komen je producten vaak binnen met een gratis verzending.

 

Behalve de onwetendheid van wanneer jouw pakket werd bezorgd, zat het nadeel van online shoppen ook in de onzekerheid wanneer je kon gaan genieten van jouw nieuwe aankopen. Veel webwinkels bieden je nu de mogelijkheid om de aankoop die je vandaag besteld morgen in huis te hebben. Bestel je vroeg op de dag, dan is er steeds vaker de mogelijkheid om je bestelling vandaag in huis te hebben met een gratis verzending. Hierdoor weet je zeker dat jouw product snel binnen is. Dan hoef je niet lang te wachten om het in gebruik te kunnen nemen.    

Gratis verzending naar een andere locatie

Als je een lange dag van huis bent is er misschien geen tijdstip waarop het wenselijk is om jouw pakket met gratis verzending te ontvangen. Geen paniek! Als je leuke buren hebt die er geen problemen mee hebben om jouw pakket in ontvangst nemen is dit snel opgelost.

 

Als je het pakket liever zelf in ontvangst neemt is er ook geen probleem. Bij het afrekenen van jouw bestelling kan er naast een factuuradres een ander afleveradres worden ingevoerd. Zo wordt jouw pakket dus met een gratis verzending bezorgd op een andere locatie.  Soms kan je op voorhand ook kiezen om je aankoop gratis te laten bezorgen bij een afhaalpunt. Dit geeft jou de mogelijkheid om het pakket, wanneer het jou uit komt, binnen een aantal werkdagen op te halen. Dit kan wenselijk zijn als je onverwachts een paar dagen van huis bent of niet in kan schatten hoe laat je thuis bent om het pakket te ontvangen. Op deze manier heb jij de aankoop alsnog snel binnen. Het scheelt daarnaast ook nog eens een overbodige rit voor de postbezorger.  

Kosteloze levering = goedkoper en sneller dan fysiek winkelen

We kunnen niet ontkennen dat een dagje shoppen erg gezellig en ontspannend kan zijn. Zeker als je daarbij nog even de tijd neemt om gezellig een kop koffie te drinken en een hapje te eten. Helaas is het voor lang niet iedereen haalbaar om richting het centrum van een leuke winkelstad te gaan.  Zeker voor ouderen of mensen die fysiek beperkt zijn is deze mogelijkheid niet altijd voor handen. Voor deze doelgroep is het prettig dat ook zij snel gebruik kunnen maken van hun online aankoop met een gratis verzending. Maar voor de medemens die wel fysiek kan winkelen is online shoppen ook vaak laagdrempeliger dan de deur uit gaan. Het is tijdbesparend. Ook scheelt het kosten voor de auto of het openbaar vervoer. Dit terwijl je pakket met een gratis verzending bij jou tot aan de voordeur kan worden afgeleverd.

 

Uiteraard is het altijd een aanrader om sportief op de fiets richting jouw favoriete winkels te gaan. Het nadeel daarvan is dat de fiets vanwege de beperkte ruimte belemmerend kan werken om meerdere aankopen te doen. Zo zijn er voor zowel fysiek als online winkelen voor- en nadelen te noemen. Zo blijft de afwisseling voor de meeste mensen het meest wenselijk.