De beste manieren om een cadeau op afstand te versturen

Hoe geef je een cadeau op afstand?

Tijdens de feestdagen of zelfs gewoon op een verjaardag wil je je naasten zo goed mogelijk in de watten leggen. Het verrassingseffect is daarbij een onmisbaar element, want een geschenk dat je niet ziet aankomen is natuurlijk nog veel leuker.

Een cadeau voor hem of haar op afstand versturen is dus wel degelijk een leuk idee maar hoe doe je dat nu precies? Hieronder enkele goede tips!

3 goede manieren om een cadeau te geven op afstand

1. Een geschenk opsturen met de post

Ten eerste is het een goed idee om een geschenk op te sturen naar de jarige of een familielid of vriend tijdens de feestdagen via de post. Je kan eender welk cadeautje kopen bij een gewone website en dat het adres van de ontvanger ingeven. Er bestaan daarbij ook tal van bedrijven die een speciale aanpak hanteren als het gaat om geschenken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende soorten verpakking, leuke kaartjes en meer.

Het leuke is dat je zelfs de datum kunt kiezen waarop je wilt dat het cadeautje bij de persoon in kwestie toekomt. Zo kan je ruim op tijd een geschenk zoeken, zonder dat je stress hebt en niet zeker weet dat het wel op tijd op zijn bestemming geraakt!

2. Een (digitale) cadeaubon

Een origineel geschenkje zoeken voor een naaste, een familielid of een jarige is niet bepaald gemakkelijk, tenzij je die persoon héél erg goed kent. Is dat niet zo? Dan kan je ook altijd een cadeaubon geven. Cadeaubonnen waren vroeger vooral verkrijgbaar als fysiek geschenk maar tegenwoordig bieden steeds meer bedrijven en merken ook digitale varianten aan. Denk maar aan Decathlon, Bol.com en nog veel meer.

Het leuke is dat je een cadeaubon ofwel via de post, ofwel via een e-mailadres kunt opsturen. Als je op voorhand weet waar de ontvanger geïnteresseerd in is, dan is het maar een kwestie van een winkel zoeken in die lijn en navragen of cadeaubonnen mogelijk zijn. Ongetwijfeld is de ontvanger daar erg blij mee!

3. Digitale games

Voor gamer-fans bestaat er gelukkig ook de mogelijkheid om een digitaal game te ontvangen voor hun verjaardag of een andere speciale gebeurtenis. Via services als Steam kan elke gebruiker zijn of haar favoriete games downloaden. Deze applicatie geeft je ook de mogelijkheid om dat voor anderen te doen.

Nog leuker is dat je ook een persoonlijke boodschap bij het geschenkje kunt schrijven, wat het verrassingseffect natuurlijk nog groter maakt. Tegenwoordig bieden heel wat gaming-platforms die mogelijkheid en dat maakt de zoektocht naar een leuk cadeau voor hem natuurlijk des te gemakkelijker.

4. Een digitale streamingdienst

Ten slotte kan men ook eenvoudig een jarige of vriend/familielid tijdens de feestdagen toegang geven tot een streamingdienst voor films en series. Dit gebeurt bijvoorbeeld door je eigen account te delen met de persoon in kwestie. Je kan ook een apart account laten opzetten en korting geven op de maandelijkse prijs die men daarvoor betaalt.

Als je iemand kent die écht weg is van films en series en binnenkort jarig is, dan is een streaming-abonnement met korting misschien wel het beste geschenk dat je kunt geven!